Rubric: Treball cooperatiu 2

Quantitative Results:

1.Treball Cooperatiu (Equip)
1.1.Participació
1
Participen activament només un o dos dels components del grup i la resta fan altres coses i no aporten
2
La majoria participa en la realització de la tasca, tot i que alguns membres ho fan sense interès
3
Tots participen activament en la realització de la tasca, tot i que algun membre no aporta idees o participa en la discussió sobre com realitzar-la
4
Tots els components del grup aporten idees i les discuteixen, saben escoltar les propostes dels companys i contribueixen a resoldre les dificultats

1.2.Organització
1
A l’equip li costa organitzar-se i al final decideixen els rols i què faran sense discutir-ho.
2
Es distribueixen els rols i les tasques, i cadascú treballa de manera independent sense ajudar els companys (divisió del treball).
3
Cada component del grup té un rol assignat que han distribuït després de parlar sobre la millor manera de fer la tasca, tot i que després no s’ajuden prou en la seva realització
4
S’han repartit els rols i les tasques després de discutir com les faran i s’ajuden quan algun dels membres té dificultats.

1.3.LLiurament del treball
1
Lliuren el treball tard, i el format no s’ajusta bé a la demanda.
2
Lliuren el treball final el dia que pertoca, tot i que l’han fet a darrera hora i no està ben revisat.
3
Lliuren la majoria de les tasques parcials els dies previstos i també el treball final, tot i que no totes han estat ben revisades
4
Han estat responsables en la realització i lliurament de les tasques parcials i final, que han revisat abans de donar-les per acabades

2.Treball Cooperatiu (Individual)
2.1.Contribució individual al treball de l'equip
1
Tendeix a copiar idees dels altres i no pensa en què pot aportar a l’equip.
2
Abans de fer el treball grupal pensa en les seves idees però té dificultats per explicitar quines poden ser útils al grup.
3
Generalment proporciona idees útils a l’equip i sap explicitar què aporta, però té dificultats per reconèixer què aprèn dels altres.
4
Sempre proporciona idees útils a l’equip i també és capaç de reconèixer què aprèn de cada un dels seus companys.

2.2.Actitud en l'equip
1
Espera que els seus companys li diguin el que ha de fer, però sovint es despista i no compleix els seus compromisos.
2
Generalment té una actitud positiva cap al treball col·lectiu i intenta col·laborar i fer el que li demanen els companys.
3
El seu treball reflecteix que s’esforça a aconseguir que el treball col·lectiu sigui de qualitat, i fins i tot tendeix a assumir responsabilitats de companys perquè no confia que puguin realitzar bé les seves tasques.
4
El seu treball s’orienta a que el treball col·lectiu sigui de qualitat a partir de la participació de tots els membres de l’equip. Sap animar els companys.

2.3.Compliment de les responsabilitats i rols
1
Accepta que té una responsabilitat però no preveu o planifica com dur-la a terme i s’oblida de realitzar tasques que li són pròpies.
2
Amb ajuda planifica com durà a terme el seu càrrec o responsabilitat, i intenta fer-la adequadament, però hi ha aspectes que no els considera importants o els oblida.
3
Planifica com durà a terme el seu càrrec o responsabilitat, i la realitza adequadament.
4
És capaç d’ajudar a companys a planificar com dur a terme el seu càrrec o responsabilitat. Promou la unió de l’equip procurant que entre to

2.4.Gestió de conflictes
1
Escolta poc als companys i sovint es manifesta agressiu o a la defensiva. Té dificultats per plantejar propostes constructives.
2
Accepta les idees dels altres i pot plantejar alguna proposta constructiva però li costa entendre les causes del conflicte i no sempre és idònia.
3
Planteja propostes constructives per resoldre els conflictes però si percep que els companys no les aplicaran, tendeix a pensar que és millor fer ell mateix les tasques dels altres.
4
Es comunica amb els companys de manera proactiva, busca valorar les aportacions de tots i és capaç de generar un clima de diàleg i col·laboració en el gru